Mooie en leuke dingen uit de stad

Den Bosch barst uit zijn voegen van de goede musici en muzikaal talent. Hieronder deel ik wat er zoal gemaakt wordt in de stad en door de Bosschenaren. Ik struin vaak het internet af op zoek naar nieuwe releases maar kom natuurlijk niet alles tegen dus heb jij ook iets gemaakt en wil je het hier delen? stuur dan een bericht naar: bdvrees[at]gmail[dot]com


Ik ken de tracks van Mike Kivits alais Aardvarck al ik weet niet hoe lang, vooral de release Ludiek uit 2001 heb ik veel gedraaid.

Hier kun je de recentere 12" EP Monkey see... uit 2009/2019 kopen en hier een interview lezen uit 2015 op 3voor12.


Monkey see... op Youtube:                                      Kabunkel van de plaat Ludiek op Youtube:


Marieke van de Ven maakt poëtische klankwerelden waarbij ze zich laat inspireren door geluiden uit de natuur en de stad. Luister hier naar haar werk op Soundcloud waaronder een mooie Podcast getiteld het vertrek.


Oud Bosschenaar en gitaar virtuoos Jeroen Kimman maakte in 2018 onder het pseudoniem Orquesta del Tiempo Perdido de geniale plaat 'Stille'. Luister hem hier op Bandcamp en koop die plaat!


Musicus en bekend Bosschenaar Bart van Dongen kroop achter het Smits orgel uit 1852 in Schijndel en kwam onlangs met de prachtplaat 'Vrije Cirkel' die ook nog eens pakkende titels heeft als 'Hé?', 'Wat?' en 'Hoezo?'.

Luister hem hier op Bandcamp en koop die plaat!.Als je het over Den Bosch en Jazz hebt, heb je het al snel over virtuoos vibrafonist en slagwerkcollega Vincent Houdijk alias VinnieVibes. Op Spotify kun je meerdere releases vinden waaronder het indringende '15'..Wie Den Bosch zegt en muziek, zegt Mitchel van Dinther alias Jameszoo. Ikzelf draaide medio 2015 deze DJ set op het Youtubekanaal van Boilerroom grijs en zag hem meesterlijk draaien op Lowlands. In 2016 bracht hij het geweldige album 'Fool' uit op Brainfeeder, hier te beluisteren en te koop op Bandcamp. Er staat ook een mooie samenwerking met het Metropole Orkest op Bandcamp.

Overigens is mijn favoriete nummer 'The Clumtwins' inclusief Jeroen Bosch-achtige clip:.